Što pišu...

CroatiaBIZ.COM – Časopis o suvremenom poslovanju (prosinac 2004. – siječanj 2005. (Broj 30/31)

 DOMAĆI SOFTVER ZA IZRADU PROMOTIVNIH MATERIJALA

Piše: Nenad Crnko

U ovom broju ukratko predstavljamo softver koji može bitno pojednostaviti  postupak pripreme promotivnih materijala  za proizvode nekog poduzeća. Da bi čitava stvar bila još ljepša, riječ je u potpunosti  o domaćem proizvodu varaždinske softverske kuće “Innova Software” (www.promovision.info).                                  

Promocija vlastitih proizvoda

Programski paket PromoVision u potpunosti je djelo domaće pameti i domaćih stručnjaka, iako po svojim mogućnostima nalikuje na proizvode renomiranih svjetskih proizvođača softvera. Na temelju prikupljenih podataka o vlastitom asortimanu  proizvoda nekog poduzeća omogućava automatsku pripremu promotivnih materijala o tim istim proizvodima.

Promotivni materijal može se pripremiti u obliku CD kataloga, štampanog kataloga, kataloga u elektroničkom obliku (spremljenog u standardne .PDF ili .RTF formate, odnosno u vlastiti .PVF format), internetskih stranica ili kataloga namijenjenog slanju elektroničkom poštom (takozvani E-mail katalog). Na taj način poduzeće može pripremiti i prilagoditi promociju svojih proizvoda ciljanom kupcu – na primjer, na sajmovima može dijeliti pripremljene štampane materijale ili CD-e, a na zahtjev kupca poslati e-mail katalog. Kako ne bi došlo do zbrke s poslovnim partnerima I načinima prezentacije, program sadrži integriranu mogućnost održavanja baze podataka poslovnih partnera.

Intuitivno sučelje

Budući da je PromoVision namijenjen poduzećima  od kojih se ne očekuje da imaju vlastiti informatički centar, pa čak ni vlastitog stručnjaka za informatiku, jednu od glavnih odlika programskog paketa čini vrlo intuitivno sučelje na hrvatskom jeziku namijenjeno unosu tekstualnih podataka  i pratećih grafičkih sadržaja o vlastitim proizvodima ,  odnosno  za pripremu nekog od mogućih formata  distribucije promotivnih materijala. Na taj način informatički prosječno pismena osoba može zamijeniti rad nekoliko osoba koje uobičajeno obavljaju čitav posao promocije, što u konačnici bitno smanjuje ukupnu cijenu prezentacije proizvoda. Najteži korak u čitavom postupku (sama priprema promotivnih materijala) bitno je olakšan korištenjem dobro poznatih čarobnjaka koji korisnika vode kroz čitav postupak, a sve zajedno je popraćeno  vrlo  detaljnim sustavom uputa tako da kod korištenja programa zaista ne bi trebalo biti dvojbi.

 

CroatiaBIZ.COM

 

  T - portal ( studeni 2004)


Izrada promotivnih materijala k'o od šale

Nemamo često priliku pisati o hrvatskim softverskim uradcima, a pogotovo onima koji donose nešto novo i zbilja zanimljivo. Softverski paket PromoVision varaždinske tvrtke Innova ugodno je osvježenje u prilično mrtvoj hrvatskoj softverskoj svakodnevici.

PromoVision je skup softverskih alata namijenjen manjim i srednjim tvrtkama pomoću kojih je na jednostavan način moguće izraditi različite vrsta kataloga s proizvodima/uslugama koje firma nudi. Kako danas Internet, e-mail i CD postaju osnovni mediji za razmjenu informacija o proizvodima, jasno je da je izrada ovih sadržaja vrlo važna u poslovanju svih tvrtki.
Malim i srednjim tvrtkama često je preskupo angažirati vanjsku agenciju ili osnovati vlastiti marketinški odjel koji bi se bavio poslovima izrade kataloga i sličnih materijala, no ovdje uskače PromoVision. Innovino rješenje omogućuje izradu tiskanih ili internetskih kataloga čak i korisnicima koji nemaju iskustva u radu s profesionalnim grafičkim aplikacijama.

Softver je koncipiran na taj način da ga je moguće koristiti u vrlo različitim 'okružjima', tako da pomoću programa možete katalogizirati knjige, namještaj, različite vrste uređaja, automobile, CD-ove... Informacije o proizvodima se u program ubacuju na jednostavan način, a korisnik sam odlučuje koje će podatke o proizvodima unositi. Osim podataka o proizvodima, u program se mogu unijeti i slike, cijene i opisi artikala. Proizvodi se svrstavaju u kategorije, a kasnije ih je moguće izvesti u obliku XML, XLS ili tekstualne datoteke i tako ih pripremiti za korištenje za druge namjene.

Program se sastoji od dva dijela: kataloga proizvoda s cjenicima i dijela za izradu promotivnih materijala (multimedijalnih CD kataloga, tiskanih kataloga, Internet kataloga, e-mail kataloga). Izrada kataloga olakšana je pomoću čarobnjaka koji korisnika korak po korak vodi kroz proces. Jednom napravljeni katalog moguće je 'izvesti' u obliku HTML stranice, poruke e-pošte, pripreme za tisak ili za izravno prženje na CD.

Jednom upisane podatke o proizvodima jednostavno je ažurirati, a sve podatke moguće je u programu pohraniti na više jezika, što omogućuje izradu višejezičnih promotivnih kataloga. PromoVision sadrži i adresar s podacima o poslovnim partnerima i osobama s kojima kontaktirate, a moguće ih je razvrstati u distribucijske liste pomoću kojih u jednom potezu šaljete e-mail katalog na više adresa.

T - portal

 

  PC-Chip ( lipanj 2004)

 Bilo zbog kompleksa manje vrijednosti ili prevelikog povjerenja u uvozne proizvode, kada se govori o hrvatskom softveru obično se osjeti sumnjičavost i podozrenje. Ipak, varaždinska tvrtka Innova ima vlastiti adut, softverski paket PromoVision, koji bi trebao promijeniti takve stavove. Radi se, naime, o kupu softverskih alata koji mogu pomoći u promociji ponude male ili srednje velike tvrtke. U načelu se sve svodi na mogućnost izrade kataloga proizvoda i(li) usluga te njihovo promoviranje putem tiskanih ili elektroničkih medija. To znači da PromoVision omogućava jednostavno kreiranje tiskanih ili internetskih kataloga korisnicima koji nemaju iskustva u profesionalnim grafičkim aplikacijama. Tako mala ili srednja tvrtka neće morati osnovati svoj marketinški odjel ili angažirati vanjsku agenciju jer se čitav posao može obaviti na bilo kojem računalu

.....

Kada se sve uzme u obzir, PromoVision je domaći softverski proizvod načinjen na svjetskoj razini i izuzetno dobro pogođen za ciljanu skupinu korisnika.

 

 

PC-Chip ( lipanj 2004)

Robert Gelo

 

  Iskon - tehnoklik ( 09.04.2004)

Rijetke su domaće poslovne aplikacije, pa dolazak bilo kojeg novog naslova treba pozdraviti. No kada je riječ o varaždinskom proizvodu PromoVision, pohvale nadilaze puku kurtoaziju.


PromoVision je novi softverski paket namijenjen izradi kataloga, ali i promociji ponude određene tvrtke putem
web-a i e-maila.

Tvorci ove aplikacije nastojali su obuhvatiti sve djelatnosti koje mala ili srednja tvrtka treba obaviti ukoliko želi provesti temeljitu promociju svoje ponude, ali bez potrebe za osnivanjem posebnog marketinškog odjela.

PromoVision nudi i podršku za e-poslovanje, odnosno prezentaciju i prodaju artikala i usluga putem
Interneta.

Korisničko GUI sučelje izvedeno je s mjerom: nije anakrono, ali nije niti "predizajnirano", tako da je rad s vizualne strane ugodan. Izgled sučelja moguće je podesiti u skladu s ukusom korisnika.

PromoVision se odlikuje dobrom preglednošću nad funkcionalnostima i opcijama i za pretpostaviti je da će se na njega naviknuti i korisnici s malim informatičkim iskustvom.

Ono što će možda biti najzanimljivije korisnicima jest mogućnost jednostavnog kreiranja kataloga i cjenika cjelokupne ponude. U već pripremljenu "šprancu" korisnik može unijeti osnovne podatke o proizvodu, poput dimenzija, mase, boja i slično, te njegovu cijenu.

Proizvodi se svrstavaju u kategorije, a moguće je voditi posebnu bazu s proizvodima koji su u tom trenutku na akcijskoj prodaji. Podatke je moguće izvesti u XML, XLS ili tekstualne datoteke i tako ih pripremiti za korištenje za druge namjene.

No prava vrijednost ovog softvera pokazuje se kod izvoza te baze podataka u različite oblike koji se mogu koristiti za posebne namjene. PromoVision, naime, ima "čarobnjake" za izvoz kataloga u HTML stranice, poruke e-pošte, pripremu za tisak te za izravno "prženje" kataloga na CD.

PromoVision ima ugrađen adresar za unos podataka o poslovnim partnerima (kupcima i dobavljačima) te distribucijske liste za slanje e-mail poruka određenim skupinama primatelja.
 

Iskon - tehnoklik
R.G.

 

[Početak] [O programu] [Primjeri] [Podrška] [Novosti] [Kontakt]

 

Copyright © 2004 - 2008 by innova SOFTWARE, Varaždin